Älskling,

Utanför mitt fönster hör jag ljudet av bilar på ett sätt som jag inte är van vid. Det stör inte direkt men det är ovant, annorlunda och inte hemma hos mig själv. Dofterna i rummet är inte heller de dofter jag är van vid och det är alldeles för varmt. Jag saknar mitt öppna fönster.

Rummet jag ligger i är inte hos mig utan hos min syster. Jag kanske glömde berätta att jag skulle åka hit? I så fall ber jag om ursäkt. Resan var planerad sen långt tillbaka och till slut så var den så självklar att tanken på att du inte visste något bara inte fanns där. Men du hade inte kunnat följa med även om jag hade önskat det.

Det var så länge sedan jag var här nu och jag vet att något har förändrats men jag vet inte riktigt när och egentligen är det nog oväsentligt. Våra samtal har blivit mer vardagliga, korrekta och utan det där förtroendet som fanns tidigare. Även om syskonkärleken fortfarande är lika stark, så saknar jag det där vi hade, då, förut, i en annan tid. Jag saknar förtroendet vi hade, den där sortens förtroende som man har tillsammans med sin bästa vän.

Ibland undrar jag om det verkligen är så att vi vuxit upp i samma familj, jag och mina syskon. Våra minnen skiljer sig åt, vår uppfattning om sådant som var och gjordes är inte samma. Hur kan det vara möjligt. Satt vi inte där vid samma middagsbord varje kväll och åt samma mat, pratade med samma föräldrar.

Jag undrar om det är så även i en relation, i vår relation, att vi inte lever samma liv, upplever samma saker och ser det som den andre ser. Lever vi båda i en illusion och en falsk tro på att det du känner och ser med mig är detsamma som jag ser och känner med dig? Är det kanske så att vi befinner oss i två dimensioner av samma värld. Som nu när du och jag inte befinner oss på samma plats, i samma stad, med samma tro på vår kärlek.

Du vet att jag saknar dig varje dag, varje timme, varje sekund. Saknar att känna din hud nudda vid min, att höra dina andetag bli långsammare och djupare när du somnar bredvid mig. Saknar din doft. Saknar, längtar.

Din Karolina


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.